Radviliškio ir Joniškio TAU kulinarų susitikimas

Kulinarijos paslapčių fakultetas svečiavosi Radviliškyje

Joniškio Trečiojo amžiaus universiteto (toliau TAU) Kulinarijos paslapčių fakulteto 19 klausytojų  2023 m. balandžio 18 d. lankėsi Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriuje, kuriame susipažino su Radviliškio TAU ir Sveikos gyvensenos fakulteto veikla. Išsamiai veiklas pristatė skyriaus metodininkė ir Radviliškio r. TAU veiklos koordinatorė Živilė Laurutienė bei fakulteto dekanė Nijolė Lukošienė.

Jonišio TAU veiklą susitikimo šeimininkams pristatė Joniškio rajono švietimo centro metodininkė ir Joniškio r. TAU veiklos koordinatorė Živilė Mitrulevičiūtė bei Joniškio TAU Kulinarijos paslapčių fakulteto dekanė Raimunda Eugenija Falkauskienė. 

Joniškio TAU Kulinarijos paslapčių fakultetas buvo įkurtas 2022 m., tad veiklos pristatyme buvo apžvelgtos praėjusių metų ir jau prasidėjusių antrųjų mokslo metų įgyvendintos ir suplanuotos veiklos, prisiminta ir pasidalinta fakulteto klausytojų patirtimi dalyvaujant „Erasmus+“ projekto „Suaugusiųjų tvarumo patirtys: tu ir tavo aplinka, tapkime ekologiški“ mokymosi programoje „Tvarus ir aplinkai draugiškas maisto vartojimas Sicilijoje“ (dotacijos sutartis Nr. 2022-1-LT01-KA122-ADU-000069387).

Antroji susitikimo dalis vyko tęsiant pažintį su kulinarija ir jos paslaptimis ragaujant patiekalus nuo suneštinio Joniškio ir Radviliškio TAU vaišių stalo, dalinantis receptais, minant minkles apie vaisius ir daržoves, skambant gitarai ir bendrai draugystės dainai.

Nuotraukų autorė Joniškio TAU veiklos koordinatorė

Paskutinį kartą redaguota 2024-04-25, 13:37:49